Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Soczysta sałatka z makaronem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
4 porcje • : 20 min • gotowanie i pieczenie: 40 min • 489 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Ułóż ricottę na półce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą i sokiem z cytryny, posyp skórką oraz tymiankiem. Piecz na złoto (ok. 40 minut), po czym ostudź i pokrój.
Pokrój pomidory, cebulę, czosnek. Wymieszaj je w misce wraz z cukrem. Przypraw i odstaw na 15 minut.
Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Odcedź i dodaj do pomidorów. Skrop oliwą, octem i sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Na koniec dodaj rukolę i natkę. Posyp upieczoną ricottą.Źródło: Olivia