Snikers-z uwielbienia dla orzechów

Snikers-z uwielbienia dla orzechów
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Wysmakowana
Ciasto bez pieczenia, idealne dla fanów orzechów i słodkich smaków.

Składniki

  • Herbatniki
  • masa kajmakowa orzechowa
  • 2 budynie na 3/4 litra waniliowe lub śmietankowe
  • orzechy ziemne ok. 350g
  • litr mleka
  • 2 czekolady gorzkie
  • kostka margaryny 250g

Przygotowanie

  1. Gotujemy budyń na litrze mleka, słodzimy według uznania, po ostudzeniu miksujemy z kostką margaryny.
    Wykładamy herbatniki, na herbatniki orzechy wymieszane z masą orzechową (trochę orzechów odkładamy na wierzch ciasta).Następnie herbatniki, masę budyniową, potem znów herbatniki. Na herbatniki polewę czekoladową. Kilka łyżek mleka roztapiamy z czekoladami gorzkimi i wylewamy na herbatniki, posypujemy grubo pokrojonymi według uznania orzechami ziemnymi.

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 02 września 2017
To musi być pyszne, mniami :)
Składniki
  • Herbatniki
  • masa kajmakowa orzechowa
  • 2 budynie na 3/4 litra waniliowe lub śmietankowe
  • orzechy ziemne ok. 350g
  • litr mleka
  • 2 czekolady gorzkie
  • kostka margaryny 250g
Składniki