Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
należy spożyć po tygodniu od zrobienia...
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 889
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 889
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
CIASTO: zagnieść składniki i podzielić ciasto na cztery części. Pierwszą część ciasta rozwałkować i położyć na blachę. Na to rozsmarować pół słoika dżemu i ubitą pianę z trzech białek i pół szklanki cukru. Posypać połową orzechów. Na to ułożyć drugie rozwałkowane ciasto. Przygnieść i upiec na rumiany kolor w temp. 200 st.C. Podobnie postąpić z pozostałymi dwoma ciastami. Po ostygnięciu przełożyć placki utartym mlekiem z masłem, również wierzch. Posypać płatkami migdałów. Odstawić ciasto w chłodne miejsce na tydzień. SMACZNEGO !!!