Snikers

Snikers
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: edzia_13
pyszne ciasto

Składniki

  • CIASTO:
  • 60 dag, mąki
  • 2, jajka
  • 1 kostka, margaryny
  • 3 łyzki, miodu
  • 2 łyżeczki, sody
  • 4-5 łyżki, mleka
  • Polewa orzechowa:
  • 1/2 kostki, margaryny
  • 4 łyżki, cukru
  • 2 łyżki, miodu
  • 25-30 dag, posiekanych orzechów włoskich
  • KREM:
  • 3 łyżki, cukru
  • 1/2 l, mleka
  • 1, budyń waniliowy
  • 1 margaryna
  • 1 cukier, waniliowy
  • 3-4 łyżki, mąki
  • 1 puszka, masy krówkowej

Przygotowanie

  1. Ciasto: Mąkę wymieszaną z sodą i przesianą przez sito na stolnicę posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy placki. Na jeden placek wylać polewę orzechową. Placki piec w temp. 200 st. ok. 10-15 min.

  2. Polewa orzechowa: Wszystkie składniki podsmażyć lekko na patelni.

  3. Krem: Odlać trochę mleka na wymieszanie mąki, budyniu cukru i cukru waniliowego. Resztę mleka zagotować, na gotujące mleko wlać rozmieszaną mąkę i ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać margarynę i szybko zmiksować żeby się nie zważyło; gorący budyń wylać na placek.

  4. Przełożenie placków: placek - gorący budyń - placek -masa krówkowa - placek z orzechami

Komentarze do przepisu (4)

pierozki2 11 października 2012
Ale pyszności. Mam nadzieje,że kiedyś moje maleństwo pozwoli mi pobawić się w kuchni
Konto usunięte 12 października 2012
Wyglada bardzo apetycznie, zasługuje na ..5..
Konto usunięte 12 października 2012
Bardzo ładne zdjęcie, dla mnie na6!!!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • CIASTO:
  • 60 dag, mąki
  • 2, jajka
  • 1 kostka, margaryny
  • 3 łyzki, miodu
  • 2 łyżeczki, sody
  • 4-5 łyżki, mleka
  • Polewa orzechowa:
  • 1/2 kostki, margaryny
  • 4 łyżki, cukru
  • 2 łyżki, miodu
  • 25-30 dag, posiekanych orzechów włoskich
  • KREM:
  • 3 łyżki, cukru
  • 1/2 l, mleka
  • 1, budyń waniliowy
  • 1 margaryna
  • 1 cukier, waniliowy
  • 3-4 łyżki, mąki
  • 1 puszka, masy krówkowej
Składniki