Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śnieżne muffiny z makiem"
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natrzyj olejem blaszkę na muffiny.
Wsyp do dużej miski mąkę, proszek do pieczenia, cukier, dokładnie opłukany mak i startą skórkę z cytryny. Zrób otwór na płynne . W osobnej misce wymieszaj mleko, sok z cytryny, roztopione masło, jajko. Dodaj do mąki z makiem. Wymieszaj. Nakładaj ciasto do 2/3 głębokości foremek. Piecz 15-20 minut, aż babeczki się zarumienią. Zostaw do ostygnięcia.
Uwaga! Mleko może się ściąć, kiedy połączysz je z sokiem z cytryny, ale nie martw się, to nie wpłynie na efekt.
Jak to zrobić?
Zaopatrz się w blaszkę do pieczenia muffinów. Wkładając ciasto, pomagaj sobie łyżeczkami, które możesz lekko zwilżać wodą co jakiś czas. W ten sposób nie będzie przywierało i łatwo da się nakładać do foremki.Źródło: Olivia