Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady robię od 18 roku życia i jeszcze nikomu się nie znudziły. Ta jest z kremem śmietanowo-serowym i odrobiną galaretki.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Składniki
Biszkopt Jajka ubijamy z cukrem do białości ( to ważne bo nie dodajemy proszku). Potem delikatnie dodajemy dwa rodzaje mąki. Ciasto wylewamy na prostokątną blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Pieczemy kilkanaście minut w 180 C. Ciepłe ciasto rolujemy w ściereczkę . Galaretkę gotujemy wg. przepisu , wylewamy do płaskiego długiego naczynia, studzimy . Potem tniemy na kwadraty ok. 1-2 cm. Krem Serek lekko mieszamy. Chłodną śmietanę ubijamy dodając po łyżce cukru. Na koniec wsypujemy 2 śmietan fix i delikatnie dodajemy do wymieszanego serka. Na ostudzony blat biszkoptu rozsmarowujemy dżem , potem krem i na brzeg dłuższego boku nakładamy pasek galaretki. Całość delikatnie zwijamy , posypujemy cukrem pudrem, lub polewą. Wstawiamy do lodówki.