Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąco polecam,spróbujcie a nie pożałujecie pomimo tego że śniegu w tym roku nie brakuje;)))
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 63
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 139
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10230
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 63
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 139
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10230
Składniki
Białka ubić z cukrem,dodać żółtka wymieszane z 1 łyżeczką octu,dodać pozostałe składniki.Upiec biszkopt.
4 żółtka,1 cukier waniliowy i 0,5 szkl.cukru utrzeć w kubku.Dodać do utartych żółtek 2 łyżki maki,2 łyżki mączki ziemniaczanej oraz 0,5 szkl.mleka
400 ml.mleka zagotować,dodać zawartość kubka i ugotować jak budyń
W zimny budyń 1 kostkę Palmy wcześniej zmiksowanej i jeszcze raz wszystko zmiksować.Wyłożyć na biszkopt.
2 galaretki czerwone rozpuścić w 0,5 l.wody,tężejące wylać na masę.
4 białka (pozostałe z masy budyniowej) ubić z 1 szkl.cukru,dodać sok z 1 cytryny.Ubite białka postawić na garnek z parą,ubijać mikserem aż bedą gorące.
2 łyżeczki żelatyny rozpuscić w małej ilości zimnej,przegotowanej wody.szklankę z żelatyną wstawić do gorącej wody.Gdy się dobrze rozpuści dodać do piany.
Wyłożyć na ciasto.Łyżeczką dotykać powierzchni piany,aby utworzyłu się "sople".