Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 38
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 336
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 38
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 336
Składniki
Galaretki rozpuścić w 4 szklankach gorącej wody w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu (każdą w jednej szklance) i pozostawić aż stężeją. Rozpuścić 3 łyżki żelatyny w małej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem (na niskich obrotach). Gorącą żelatynę wlać do śmietany.
Gotowe galaretki pociąć w kawałki. Część można dodać do śmietany i delikatnie wymieszać, a resztę ułożyć na górze.
Włożyć do lodówki na 24 godziny. Bardzo ładnie wygląda. Niestety nie mam zdjęcia