Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj oferuję wspaniały przepis na pyszne, pachnące ciasto orzechowe.Robienie ciasta jest bardzo proste i poradzi sobie nawet początkujący.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Składniki
Posmaruj formę masłem i posyp mąką (mam kształt 16 cm). Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Zmiel orzechy w blenderze. Jajka dobrze ubijaj cukrem - przy szybkim mikserze przez około 7 minut. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i na wpół posiekane orzechy. Piec biszkopt przez 40 minut w 180 ° C.
Pokonaj zmiękczone masło gotowanym skondensowanym mlekiem. Gdy herbatnik ostygnie, pokrój go na trzy warstwy ciasta i posmaruj kremem. Posyp pozostałymi orzechami. Możesz natychmiast zjeść ciasto, jest miękkie i delikatne. Smacznego