Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Białka ubić z 1 szklanką cukru.Dodawać po jednym żółtku i wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao,cały cas miksując. Ciasto wylać na blachę(23x39 cm) i piec około 25 minut w temp.180 stopni. Po ostudzeniu przekroić na dwa blaty.
125 g margaryny roztopić .Dołożyć mleko,resztę cukru oraz słonecznik. Przelać na blachę i piec około 30 minut w temp.180 stopni. Gorący placek połamać i zemleć.
Pozostałą margarynę utrzeć z masą kajmakową oraz ze zmielonym plackiem słonecznikowym
Pierwszy płat biszkoptu posmarować2/3 masy. Przykryć drugim plackiem i posmarować resztą masy.
Wierzch ciasta można posypać startą czekolada.