Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słoneczko „do góry nogami”"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 246
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 176
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 246
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 176
Składniki
Pomarańcze umyj, sparz wrzątkiem, pokrój w plastry grubości 3-4 mm razem ze skórką. Do garnka wlej 120 ml wody, dodaj cukier, podgrzewaj, aż się rozpuści, dodaj plastry pomarańczy. Duś 15 minut, wystudź.
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodawaj po jednym jajku, dokładnie miksuj. Dodaj jogurt naturalny, mąkę, proszek do pieczenia, zmiksuj.
Na dno tortownicy pokrytej papierem do pieczenia wyłóż plastry ugotowanych pomarańczy. Wylej ciasto, piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Wystudzone ciasto odwróć, usuń papier.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień