Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekstra na tłusty czwartek inaczej;)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 41
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 845
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 41
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 845
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Zrobic rozczyn:podgrzać szkl mleka,rozpuścic w niej drożdże,cukier,i ciut mąki.Zostawic do wyrośnięcia.Na stolnicy zarobić ciasto z rozczynu i reszty składników.Zostawić pod ściereczką do wyrośnięcia.Odrywać rękami małe kawałki i formować placuszki.Smażyć na głebokim oleju z obu stron.Posypac(po smażeniu odrazu)pieczarkami doszonymi i startym serem.Podawac gorące.