Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodkie zawieszki do... zjedzenia"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 246
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 246
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Wsyp do dużej miski mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawy i cukier. Następnie dodaj roztopione masło, melasę i jajka. Ciasto powinno być sztywne.
Przykryj i wstaw na godzinę do lodówki. Rozwałkuj ciasto i wycinaj pierniczki foremkami.
Piecz pierniczki przez 10 minut w temperaturze 180 st. C. Odstaw do ostygnięcia.
Przygotuj lukier. Ubij białka za pomocą miksera na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj cukier i sok. Podaj lukier na kilka miseczek i dodaj do nich barwniki spożywcze w różnych kolorach. Udekoruj pierniczki.
Czas przygotowania: 90 minut, 165 kcal, cena porcji: ok. 1 zł, 30 pierniczkówŹródło: Olivia