Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie to rodzaj sałatki owocowej z polewą czekoladową podanej w nieco bardziej uporządkowany sposób, niż zazwyczaj.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6660
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6660
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 851
Składniki
Owoce umyć i osuszyć.
Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki.
Banan obrać i pokroić na około 6 części.
Na patyczki nadziewać przygotowane kawałki owoców. Szaszłyki układać na tacy lub talerzu.
Czekoladę podzielić na kostki umieścić z mlekiem w szczelnie zamykanym naczyniu, odpornym na wysoką temperaturę, na przykład w słoiku. Zamknięte naczynie umieścić w kąpieli wodnej i podgrzewać aż do rozpuszczenia czekolady.
Przygotowaną w etapie 5 polewę czekoladową dokładnie rozmieszać i polać nią szaszłyki.