Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkie racuszki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Truskawki umyj, osusz i pozbaw szypułek. Połowę zmiksuj, połącz ze śmietaną i wymieszaj z cukrem. Resztę owoców pokrój w kostkę, a kilka w plastry.
Mleko zblenduj z żółtkami, cukrem waniliowym oraz łyżką cukru białego. Dodaj mąkę, sól, proszek do pieczenia oraz pianę ubitą z białek.
Na koniec połącz masę z pokrojonymi w kostkę truskawkami i wylej porcjami na rozgrzany olej.
Gotowe racuszki ułóż w piramidki. Polej je sosem i udekoruj plastrami owoców.
Czas: 40 min, 1 porcja = 340 kcal.Źródło: Kurier TV