Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodkie knedle truskawkowe"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Składniki
Zagotuj mleko z solą i margaryną. Porcjami wsypuj mąkę. Mieszaj, aż powstanie lśniące ciasto. Zdejmij je z ognia, poczekaj, aż wystygnie. Dodaj jajka, zagnieć gładkie ciasto. Podziel je na 24 kawałki. Z każdego uformuj w dłoniach placuszek.
Truskawki umyj, odszypułkuj. Marcepan zagnieć z posiekanymi pistacjami, rozwałkuj. Truskawki owijaj w marcepan, układaj na placuszkach i zlepiaj knedle. Gotuj w osolonej wodzie 8 min od momentu, gdy wypłyną na wierzch. Knedle podawaj ze śmietaną.
Czas ok. 60 min; porcja – 490 kcal, cena 2,60 zł.Źródło: Świat kobiety