słodkie burgery wegetariańskie

słodkie burgery wegetariańskie
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Czapki z głów, Panowie. Chylcie czoła, Panie. Moja wegetariańska duma. Bo schasole to za mało. Jest kotlet. Jest buła. To jeszcze trzeba to połączyć. Więc słodkie wege-burgery powstały. Zakwaszone trochę sosem jeżynowym i świeżymi truskawkami.

Składniki

  • 2 bułki drożdżowe z kruszonką /receptura w moich przepisach/
  • 2 słodkie kotlety z fasoli i sera /receptura w moich przepisach/
  • 250 g jeżyn świeżych /najlepiej bardzo dojrzałych/
  • świeży rozmaryn
  • truskawki
  • kiełki lucerny
  • masło

Przygotowanie

  1. Ze względu na ograniczoność podawania listy składników nie podaję przepisu na bułki i kotlety - zapraszam do moich przepisów, tam wszystko jest opisane.
    W przypadku bułek, można zastąpić je dowolnymi, kupnymi.

  2. SOS

    Jeżyny rozgniatam widelcem i umieszczam w rondelku. Zagotowuję i pozostawiam na bardzo małym ogniu do odparowania płynów. Mieszam od czasu do czasu. Na końcu dodaję posiekany rozmaryn.

  3. SKŁADANIE BURGERA

    Przekrawam bułki na pół. Smaruję delikatnie masłem. Na spodzie układam kiełki, następnie słodki kotlet. Truskawki kroję na plastry i układam. Dodaję sosu jeżynowego. Przykrywam drugą częścią drożdżówki.

Składniki
  • 2 bułki drożdżowe z kruszonką /receptura w moich przepisach/
  • 2 słodkie kotlety z fasoli i sera /receptura w moich przepisach/
  • 250 g jeżyn świeżych /najlepiej bardzo dojrzałych/
  • świeży rozmaryn
  • truskawki
  • kiełki lucerny
  • masło
Składniki