Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodki przekładaniec"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Czekoladę połam i stop (np. w kąpieli wodnej – zajmie to ok. 5-6 min). Wylej i rozsmaruj na folii aluminiowej (grubej), ew. na papierze do pieczenia (na śliskiej stronie). Gdy zastyga, żółtka zmiksuj z cukrem i mascarpone.
Zastygniętą czekoladę pokrój (lub połam) na kawałki (nie muszą być równe), przełóż kremem i truskawkami. Udekoruj owocami i miętą (możesz posypać też cukrem pudrem) i od razu podaj.Źródło: Świat kobiety