Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 873
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 174
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9282
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 873
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 174
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9282
Składniki
Truskawki opłukać, osączyć, odszypułkować. Podzielić na połówki, zasypać 2 łyżkami cukru, odłożyć na kilka minut. Uprażyć bez tłuszczu na patelni płatki migdałów.
Mleko zagotować z resztą cukru, cukrem waniliowym, otartą skórką z cytryny oraz szczyptą soli. Zdjąć z ognia, wsypać grysik, odstawić na 5 minut, często mieszając. Podprowadzić żółtkiem rozprowadzonym odrobiną wody, połączyć z ubitą z białek pianą. Truskawki umieścić w szklanym naczyniu, przykryć pianką, posypać migdałami.