Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Czas: 80 min. 1 porcja = 300 kcal.
Pszenicę oczyść, zalej na noc wrzącą wodą. Następnego dnia zagotuj, odcedź, włóż do świeżej wody i gotuj do miękkości na małym ogniu około 3-4 godziny. Ponownie odcedź.
Opłukany mak sparz, odsącz i zmiel kilka razy w maszynce. Połącz z odcedzoną pszenicą, podgrzanym rozpuszczonym miodem oraz z cukrem pudrem i olejkiem migdałowym. Dodaj posiekane bakalie. Wymieszaj i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Gotową potrawę udekoruj skórką pomarańczy. Możesz ją wymieszać ze śmietanką.Źródło: Kurier TV