Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwkowe piramidy. Pyszna galaretka"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować. Kilka odłożyć do przybrania, resztę zmiksować na gładko z cukrem. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku, lekko schłodzić, połączyć z pulpą śliwkową. Masę przełożyć do foremek w kształcie stożka. Schładzać przez minimum 1 godzinę.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixem. Galaretki wyjąć z foremek. Podawać udekorowane śmietaną, melisą i cząstkami śliwek.
ok. 70 minut. Jeśli deseru nie będą jeść dzieci, do masy śliwkowej przed schłodzeniem można wlać kieliszek koniaku lub śliwowicy.Źródło: Twoje Imperium