Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
Jajka ubij z 1/2 szkl. cukru. Mąkę przesiej z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Dodaj skórkę, wymieszaj. Ciasto przelej do tortownicy wy łożonej pergaminem. Piecz 35 minut w 180°C. Wystudź.
Śliwki potnij. Galaretkę rozpuść wg przepisu. Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając. Ubij 2 szkl. śmietany z resztą cukru. Połącz ją z żelatyną. Biszkopt rozetnij, jeden placek pokrój na trójkąty.
Cały placek ułóż w tortownicy. Rozsmaruj na nim bitą śmietanę. Wystudź. Potem rozłóż śliwki i zalej je galaretką. Schłodź. Ubij resztę śmietany, wyciśnij rozetki wkoło tortu. Przykryj trójkątami. Udekoruj.Źródło: Naj