Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwki w czekoladzie"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Czekolady połam na małe kawałki, rozpuść z masłem, schłodź. Dodaj rum, wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodaj jajka, cukier i mleko. Połącz z masą czekoladową, wymieszaj drewnianą łyżką.
Śliwki umyj, przekrój na połówki i pozbaw pestek. Formę do pieczenia wyłóż pergaminem. Przełóż przygotowane ciasto, powkładaj połówki śliwek. Wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st. Dowolnie udekoruj.
12 porcji, czas ok. 65 min; porcja – 280 kcal cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety