Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: pytys
Szybkie,proste i pyszne

Składniki

  • płat ciasta francuskiego, 1
  • Nutella(może być dżem,miód lub masa makowa), do posmarowania
  • woda lub roztrzepane białko, do posmarowania wierzchu

Przygotowanie

  1. Płat ciasta posmaruj nutellą.

  2. Zwinąć wzdłuż węższego brzegu w niezbyt ciasny rulon.

  3. Wierzch posmaruj białkiem lub wodą(ja nie smarowałam).

  4. Pokrój ''''roladę'''' w poprzek,by uzyskać ''''ślimaczki''''.

  5. Poukładac na pergaminie i piec w piekarniku, aż sie zezłocą i wyrosną. Temperatura zależy od pieca.Ja piekłam 20-30 min na 170`C(wcześniej rozgrzałam piekarnik).

Komentarze do przepisu (1)

Majeczka1988 09 lutego 2012
ale szybki przepis! a jaki smaczny, daję 5 :)
Składniki
  • płat ciasta francuskiego, 1
  • Nutella(może być dżem,miód lub masa makowa), do posmarowania
  • woda lub roztrzepane białko, do posmarowania wierzchu
Składniki