Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledziowe ślimaczki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Płaty śledziowe moczę i osuszam. Grzyby płuczę, gotuję do miękkości, odcedzam.
Cebulę i grzyby kroję w drobną kostkę, przyprawiam solą i pieprzem. Mieszam z trzema łyżkami sosu tatarskiego.
Płaty zwijam w ślimaczki, związuję szczypiorkiem lub spinam wykałaczką. Napełniam środki przygotowanym farszem.
40 minut • Porcja 200 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 10 porcji
Mają ciekawy smak. Krystyna Suchocka z EłkuŹródło: Kobieta i życie