Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledziowa kopuła"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1285
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 188
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1285
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 188
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Składniki
Śledzie osącz z zalewy, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj. Cebulę, osączone z zalewy buraczki i pieczarki pokrój w kostkę.
Miseczkę posmaruj oliwą lub wyłóż folią, na spodzie ułóż buraczki, połowę cebuli i śledzie, osól i dopraw pieprzem, posmaruj majonezem, potem dodaj pieczarki i resztę cebuli, posmaruj znów majonezem.
Miseczkę przykryj talerzem, całość odwróć i zdejmij miskę. Udekoruj kleksem majonezu, pieczarkami i natką. Schłodź w lodówce.Źródło: Dobry Tydzień