Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledzie słodko-kwaśne"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3090
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 227
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3090
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 227
Składniki
Śledzie namocz na pół godziny (jeśli są bardzo słone – pozostaw je w wodzie dłużej). Osącz na durszlaku.
Śliwki drobniutko pokrój. Cebulę obierz, pokrój w piórka. W rondelku rozgrzej olej i zrumień cebulę. Dodaj miód oraz koncentrat pomidorowy. Wlej wodę, ocet i wymieszaj. Włóż śliwki, listki laurowe, wsyp cynamon, pieprz, paprykę. Wymieszaj i duś ok. 15 minut na wolnym ogniu. W razie potrzeby, podlej wodą. Sos odstaw, aby ostygł.
Śledzie pokrój na małe kawałki. Wymieszaj je z przygotowanymi składnikami. Przełóż do słoika i wstaw do lodówki na dobę.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Zakliczyna z TarnogóryŹródło: Bella Relaks