Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie po góralsku"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
Filety osączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na półmisku. Groszek zblanszować w osolonym wrzątku. Paprykę umyć i pokroić w paski. Wymieszać groszek z papryką.
Czosnek pokroić w plasterki. Sól, pieprz i cukier wymieszać z oliwą oraz plasterkami czosnku. Dodać posiekany szczypior. Obok śledzi ułożyć plasterki oscypka i groszek z papryką. Polać sosem.
Kto woli łagodniejszy smak śledzi, może osączyć je z zalewy, a potem przez kilka godzin moczyć w wodzie lub mleku.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium