Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie po góralsku"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Składniki
Filety śledziowe pokrój na porcje. Oscypek pokrój w plastry. Na półmisku ułóż na przemian śledzie oraz plastry sera. Wymieszaj groszek, pokrojoną paprykę oraz posiekaną cebulę. Obłóż dekoracyjnie śledzie. Skrop olejem lub polej sosem majonezowym.
Sos majonezowy: do 2-3 łyżek majonezu dodaj pół łyżki chrzanu, ugotowane na twardo, posiekane jajko, posiekany szczypiorek, ew. odrobinę śmietany. Przypraw szczyptą cukru.Źródło: Dobry Tydzień