Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzie korzenne z Mazowsza"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 42
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 42
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Składniki
Filety śledziowe dokładnie wypłucz, a następnie pokrój w dzwonka (jeśli śledzie są mocno słone, koniecznie wcześniej wymocz je przez około 2 godziny w wodzie, parę razy ją zmieniając).
Przygotuj zalewę: połącz w garnku, zagotuj, po czym schłodź. Cebulę pokrój w plasterki lub półplasterki i sparz je wrzątkiem. W dużym słoju ułóż warstwami cebulę i kawałki śledzia. Następnie wlej zalewę, a na koniec olej. Wstaw do lodówki. Po dwóch dniach śledzie będą dobre.
Przed podaniem śledzie ułóż na półmisku, obłóż plasterkami czerwonej cebuli i dowolnie udekoruj, np. zieleniną.Źródło: Świat kobiety