Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledź z cytryną"
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1138
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 273
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 80
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1138
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 273
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 80
Składniki
Śledzie opłucz. Mocz w wodzie trzy godziny, zmieniając ją dwa razy, przy trzeciej zmianie wymień wodę na mleko. Osącz, przekrój na pół. Cebule i grzyby pokrój w kostkę.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, grzyby, wino i majeranek. Duś do miękkości grzybów, odparuj cały płyn. Przypraw grzyby ketchupem, sosem sojowym, solą i pieprzem. Duś kilka minut.
Cytrynę umyj, sparz, pokrój w plastry, nie obierając ze skórki. Układaj dekoracyjnie na półmisku. Na płaty śledziowe kładź farsz, lekko zwijaj, formując sakiewki.
Skrop je lekko olejem, posyp pieprzem. Układaj na plastrach cytryny, dekoruj natką pietruszki. Potrawę przygotuj kilka minut przed podaniem.Źródło: Dobry Tydzień