Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śląski żurek z kiełbasą"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Cebule oraz włoszczyznę obierz, opłucz, rozdrobnij. Żeberka pokrój na duże kawałki. Mięso oraz warzywa z włoszczyzny włóż do garnka. Dodaj przyprawy i 8 szklanek zimnej wody. Gotuj przez godzinę.
Wywar przecedź przez gęste sitko. Ponownie wlej do garnka. Wymieszaj go z zakwasem na żurek oraz roztartymi ząbkami czosnku. Gotuj około 10 minut. Białą kiełbasę pokrój w grubsze plasterki.
Zupę ostrożnie wymieszaj ze śmietaną. Przypraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Mocno podgrzej. Gotowy żurek rozlej do miseczek. Do każdej porcji włóż kawałki białej kiełbasy.Źródło: Tina