Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skubaniec, szarpaniec lub pleśniak, przypominacie sobie te nazwy? Ciasto bardzo popularne w latach 80.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 322
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 471
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 446
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 285
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 322
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 471
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 446
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 285
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto kruche ( oprócz kakao), zagnieść. Składniki na bezę ubić. Podzielić ciasto na 3 części, do jednej dodać kakao, jedną odłożyć do lodówki .Na przygotowaną blaszkę wyłożyć pozostałą część, można ją rozwałkować lub skubać, na to dać jabłka, następnie dać ciasto brązowe, ubitą pianę z białek i na wierzch zetrzeć na tarce ostatnią część ciasta. Piec 40 min. w 180 stopniach.