Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z cukinią, polecam :)
...ale pyszny.
Odsłon: 711
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 82
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 365
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 163
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5137
...ale pyszny.
Odsłon: 711
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 82
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 365
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 163
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5137
Składniki
Do letniego mleka wdrobić drożdże, dosypać trzy łyżki mąki, wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Po tym czasie dosypać resztę mąki i i sól, wyrobić ciasto. Pod koniec wyrabiania, stopniowo dodawać roztopione masło. Ugniatać, aż będzie miękkie i sprężyste. Odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. W tym czasie, najlepiej przygotować cukinię. Pokroić i podsmażyć na patelni z przyprawami. i solą. Pozostałość po smażeniu nie wyrzucać, przyda się do posmarowania ciasta po upieczeniu. Po godzinie ciasto krótko zagnieść. Rozwałkować i zawinąć w nie cukinię. Uformować roladę. Piec w podłużnej blaszce 30-40 minut w 150-160*- Opcja dół Smacznego :)