Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 233
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 72
...ale pyszny.
Odsłon: 156
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 233
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 72
...ale pyszny.
Odsłon: 156
Składniki
Orzechy rozdrabniamy za pomocą blendera lub umieszczamy je w ściereczce i rozbijamy wałkiem lub młotkiem. Żurawinę suszoną kroimy na mniejsze kawałeczki. Sezam prażymy na suchej patelni, około 2-3 minuty, aby się zarumienił.
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy miód i dokładnie mieszamy (pod koniec zagniatamy rękoma). Masę przekładamy na papier do pieczenia, formujemy w prostokątny placek i odkładamy do lodówki.
Po około 2-3 godzinach kroimy masę sezamową na małe kawałeczki. Gotowe sezamki przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego! ;)