Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowo-szynkowa fantazja"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Składniki
2 litry wody zagotuj, posól, włóż makaron, ugotuj go al dente. Przełóż na sitko, przelej zimną wodą i dokładnie osącz. Masło rozgrzej, włóż cukinię, podsmaż, uważając, by nie zrumieniła się zbyt mocno. Przełóż ją na ręcznik papierowy, by wchłonął nadmiar masła.
Zioła prowansalskie wymieszaj z 1 łyżką wody, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, sokiem z cytryny i szczyptą soli. Utrzyj z oliwą, odstaw na minimum 15 minut. Wędlinę, ser i paprykę pokrój na paseczki o długości ok. 2 cm. Plasterki usmażonej cukinii pokrój na ćwiartki.
Makaron i inne pokrojone sałatki delikatnie wymieszaj, skrop przygotowanym sosem. Podawaj od razu, by makaron nie rozmiękł.Źródło: Naj