Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serowiec z rodzynkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia do miseczki. Dodaj twaróg, jajko, mleko, olej, cukier oraz 1 cukier waniliowy. Zagnieć jednolite ciasto. Jabłka cienko obierz. Pokrój na połówki. Wytnij gniazda nasienne. Połówki jabłek gęsto ponacinaj (po wypukłej stronie). Owoce od razu skrop sokiem z cytryny.
Blachę posmaruj tłuszczem. Ciasto rozwałkuj. Spód i brzegi blachy wylep plackiem. Na cieście ułóż ponacinane połówki jabłek.
Śmietanę wymieszaj z pozostałymi jajkami i drugim cukrem waniliowym. Zalej jabłka. Posyp rodzynkami. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp.175 st. Piecz godzinę.Źródło: Tina