Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinne spotkani. Do kawy i nie tylko.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Lekko podgrzej 1/3 mleka, rozpuść w nim drożdże i łyżeczkę cukru dosyp tyle mąki by powstała gęsta, gładka masa. Odstaw na 20 min.
Do miski wsyp 55 dag. maki, dodaj zaczyn, jajko, 1/3 masła, 5 dag. cukru i cukru waniliowego. Zagnieść ciasto i odstaw je na 1 godzinę. Z reszty masła, mąki, 20 dag. cukru i płatków migdałowych. Zagnieść krusząkę. Twaróg wymieszaj z śmietaną, budyniem, 5 jajkami. Ciasto rozwałkuj. ciasto wyłóż na blachę wyłożonym pergaminem. przykryj masą serową i krósząką. Piec przez 40 minut w temperaturze 200* C * STOPNIE