Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki na bazie ciasta z białego twarogu.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Składniki
15-16 bułek. Tłuszcz pokroić w kostkę, dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto.Zawinąć je w folię, włożyć na 1 godz. do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, na prostokąt 54 x 27 cm. Jabłko obrać pokroić w plastry a potem w mniejsze 1,5 cm cząstki. Rozwałkowane ciasto posypać przyprawą, rozłożyć kawałki jabłka.
Ciasto zwinąć, zaczynając od węższego brzegu i pokroić w 3 cm plastry.
Ślimaczki można lekko spłaszczyć ręką, posmarować rozkłóconym żółtkiem i posypać płatkami migdałowymi. Piec około 26 minut w 200 C.