Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w starym zeszycie mojej mamy, który ma ponad 40 lat. Ciasteczka są mięciutkie, pulchne a do tego bardzo pyszne.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7785
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7785
Składniki
Ser zmielić przez maszynkę. Mąkę przesiać przez sitko z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy, mleko, śmietanę, jajka na koniec dodajemy ser.Wszystko dokładnie wyrobić, zawinąć w folię spożywczą, i odłożyć do lodówki na ok 20 minut aby ciasto odpoczęło. Stolnice obsypać mąką, rozwałkować ciasto i wykrawać ciasteczka.Gotowe kładziemy na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok 10 minut. Przestudzić posypać cukrem pudrem.