Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 392
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10560
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 392
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10560
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Składniki
Masło siekam z mąką i serem, zagniatam na gładkie ciasto i odstawiam do lodówki na ok. 20 minut. Ciasto rozwałkowuję na grubość 4 mm, wycinam kwadraty i na każdym kładę po 2 suszone śliwki i kawałek czekolady. Zaklejam po bokach, aby powstały trójkąty. Każdy delikatnie nacinam od góry w 3–4 miejscach i silikonowym pędzelkiem rozprowadzam po ciastkach odrobinę mleka. Rożki układam na blasze i piekę ok. 25 minut w 180oC.
Przed podaniem posypuję je cukrem pudrem. Najlepiej smakują ciepłe. Do środka możemy włożyć dowolne owoce czy bakalie, w zależności od tego, co lubimy.
Czas przygotowania 45 minut. Cena sztuki ok. 1,10 zł.Źródło: Rewia