Serowe rogaliki

Serowe rogaliki
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Idealne na jesienne wieczory do herbatki.

Składniki

  • •250g sera białego dwukrotnie zmielonego  
  • •200g masła
  • •300g mąki pszennej
  • •2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • •12g cukru z wanilią
  • •cukier do obtoczenia rogalików.

Przygotowanie

  1. W misie miksera umieść ser oraz masło. Zmiksuj do połączenia. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i dodawaj partiami do masy serowej, następnie cukier z wanilią. Kiedy ciasto zacznie się łączyć przełóż na blat i zagnieć, aż będzie gładkie i elastyczne. Podziel na dwie części, owiń folią stretch i włóż do lodówki na 30minut.

  2. Piecz w nagrzanym piekarniku do 190°C ok 15-20 minut, na złoty kolor.
    Smacznego!

  3. Ps. Rogaliki mogą być też bez nadzienia, tak jak pokazałam na kilku pierwszych.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 26 listopada
Pyszotka:)
slodkisentyment 29 listopada
Przepysznie :)
Składniki
  • •250g sera białego dwukrotnie zmielonego  
  • •200g masła
  • •300g mąki pszennej
  • •2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • •12g cukru z wanilią
  • •cukier do obtoczenia rogalików.
Składniki