serowe pazurki

serowe pazurki
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wioleta333
pyszne i piękne

Składniki

  • CIASTO:
  • 0,5 kg mąki
  • 1 margaryna Kasia
  • 2 jajka
  • 10 dag drożdży
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek cukru
  • 4 łyżki mleka
  • szczypta soli
  • Ser:
  • 0,5 kg sera (zmielony)
  • 5. łyżek cukru
  • łyżka budyniu śmietankowego
  • 2 żółtka

Przygotowanie

  1. Drożdże z cukrem utrzeć dodać mleko, wymieszać, dodać resztę składników , zagnieść ciasto, dać na dwie godziny do lodówki. Ser: ser wyieszać z żółtkami, cukrem i budyniem. Ciasto wałkować , pokroić w paski 3 cm na środku dać ser , skleić brzegi oraz wycinać dowolen długości pazurki, ponacinać brzegi nożem. Dać na wysmarowaną formę , lekko wygiąć , odstawić niech ciasto podrośnie , posmarować żółtkiem z odrobiną wody. Piec na złoty kolor.

Komentarze do przepisu (10)

taura 06 czerwca 2011
śliczne
wiola1100 06 czerwca 2011
wyglądają bardzo apetycznie
Matematyczka 06 czerwca 2011
mniam..to musi być pyszne :) i ślicznie wyglądają :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • CIASTO:
  • 0,5 kg mąki
  • 1 margaryna Kasia
  • 2 jajka
  • 10 dag drożdży
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek cukru
  • 4 łyżki mleka
  • szczypta soli
  • Ser:
  • 0,5 kg sera (zmielony)
  • 5. łyżek cukru
  • łyżka budyniu śmietankowego
  • 2 żółtka
Składniki