Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Składniki
Ser pokrój na kawałki. Szynkę i warzywa grubo posiekaj.
Mąkę wymieszaj z solą oraz proszkiem do pieczenia. Wbij jajka.
Wlej masło i olej.
Zagnieć ciasto, porcjami domieszaj szynkę, warzywa oraz ser.
Zimne masło rozetrzyj palcami z mąką.
Kiedy powstaną grudki, kruszonkę schłódź.
Papierowe foremki umieść w zagłębieniach formy na muffinki. Nałóż ciasto. Posyp kruszonką. Piecz 30 minut w 175 st. C.