Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Seromakowiec"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 210
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 210
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga
Ciasto: podane zagnieć. Ciasto podziel na dwie części (2/3 i 1/3), owiń w folię, włóż na godzinę do lodówki.
Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż większym kawałkiem ciasta, nakłuj. Piecz 10-15 min w 200°C. Resztę ciasta zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Masa: margarynę utrzyj, dodając jajka, cukier puder i budyń. Dodaj porcjami twaróg, mieszając. Dodaj ubitą kremówkę, delikatnie połącz.
Na cieście rozsmaruj masę makową, na niej serową. Posyp startym ciastem i płatkami migdałowymi. Piecz godz. w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie