Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniko-Browni Rozpływa się w ustach, wiec zapraszam i zapisujcie przepis
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20246
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 165
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2203
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20246
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 165
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2203
Składniki
Ciasto czekoladowe Rozgrzać piekarnik do temp. 170°C. Formę (30 x 24) wyłożyć papierem do pieczenia Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić razem z masłem i cukrem w garnuszku. Mąkę, kakao, jogurt, jajka i sól zmiksować razem. Dodać masę czekoladową i wszystko razem zmiksować do połaczenia składników.
Masa serowa Twaróg, jajka, cukier i budyń zmiksować razem do połaczenia składników. Do przygotowanej wcześniej formy wlać ⅔ ciasta czekoladowego, rozprowadzić ciasto po całej powierzchni. Ciasto równomiernie polać masą serową. Za pomocą łyżki nałożyć pozostałe ciasto czekoladowe. Rozsmarować tworząc na masie serowej nieregularne wzory. Piec 50-60 min (170°C)
Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, odstawić do ostudzenia następnie polać polewa czekoladowa - gotową i włożyć do lodówki na ok. 3 godz. Serniko-brownie podawać pokrojone w kwadratowe kawałki.