Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta tuż tuż,na świątecznym stole nie może zabraknąć sernika. Polecam mój przepis,może Wam posmakuje i upieczecie taki:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na pianę,a żółtka utrzeć z cukrami na puch. Utarte żółtka dodać do sera,dodać budynie i zmiksować. Wrzucić rodzynki,żurawinę oraz dać pianę,delikatnie zamieszać. Blaszkę 25/25cm wyłożyć papierem do pieczenia.Na spodzie ułożyć herbatniki,na nie wylać delikatnie masę serową,by herbatniki nie podniosły się. Dać do nagrzanego piekarnika do 200st.piec około godz. Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku na 15 min.przy lekko uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!