Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, aksamitny, wilgotny sernik z ziemniakami z dodatkiem rodzynek to świetna propozycja na deser lub podwieczorek. Przygotowanie sernika nie wymaga specjalnych umiejętności cukierniczych i zapewniam że wypiek uda się nawet laikowi kulinarnemu.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 325
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 480
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 325
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 480
Składniki
Miękkie masło ucieramy z żółtkami i cukrem. Do miski przekładamy zmielony twaróg i przeciskamy przez praskę lub mielimy ugotowane ziemniaki, dodajemy utartą masę jajeczną.
W osobnym naczyniu białka ubijamy na sztywną pianę a następnie delikatnie mieszając łączymy ją z serem, ugotowanymi ziemniakami i utartymi jajkami, na końcu wrzucamy rodzynki i jeszcze raz mieszamy.
Do tortownicy posmarowanej tłuszczem przekładamy masę serową, wyrównujemy wierzch i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.około 40- 50 minut. Wystudzony sernik możemy polać czekoladą , najlepiej smakuje schłodzony.