Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik tradycyjny ale z wkładką z wafelków
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Składniki
Rozcieramy masło z cukrem pudrem mikserem albo w makutrze .Dodajemy 6 żółtek i ucieramy . Po łyżce dajemy zmielony twaróg , 2 budynie waniliowe , parę kropli zapachu cytrynowego i pomarańczowego ,rodzynki / wcześniej namoczone i obsypane w mące / , na końcu dodajemy delikatnie , dobrze ubitą pianę z białek.
Blaszka średnia / 23X26/ wykładamy papierem do pieczenia , wlewamy połowę masy serowej , kładziemy wafelki np. wzdłuż , zalewamy drugą częścią masy. Pieczemy około 1 godz. w temp.170 *-180* C. Zostawiamy w kuchence do ostudzenia . Robimy lukier z cukru i wody , polewamy po wystudzonym cieście .Smacznego !