Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny sernik na herbatnikach, z rodzynkami i smaczną polewą czekoladową szklanka: 250 ml średnia blacha: 25 x 30 cm
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
ciasto: blachę smarujemy tłuszczem, wysypujemy bułką tartą lub mąką, połowę herbatników układamy na spodzie blachy jako podstawę ciasta, rodzynki moczymy we wrzątku, odcedzamy, osuszamy, obsypujemy mąką i odsiewamy nadmiar, ser ucieramy z cukrem, dodajemy olej, zapach wanilii lub cukier waniliowy oraz żółtka, ucieramy ponownie ponownie, osobno ubijamy białka z solą na sztywno, masę serową łączymy delikatnie z białkami, połowę masy wlewamy na blachę i rozsypujemy rodzynki, wylewamy drugą połową masy i delikatnie zatapiamy rodzynki, żeby nie były na wierzchu, na masie serowej układamy resztę herbatników, wstawiamy do piekarnika góra dół 180 stopni na ok. 70 min. po upieczeniu zostawiamy do ostudzenia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami
nasączanie i polewa: przy pieczeniu góra dół pojawia się problem wysuszonych górnych herbatników, herbatniki należy lekko (nie mocno) nasączyć niesłodzoną herbatą masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z cukrem pudrem i śmietaną polewamy ciasto i posypujemy rodzynkami dla ozdoby